10/24/14 08:00
(http://pik.bg)

Студът напълни приюта за бездомници в Русе

Студът напълни приюта за бездомници в Русе

Студът напълни приюта за бездомници „Добрият самарянин” в Русе. Всички 60 места вече са заети и ще се наложи да връщаме хора, макар че има много подадени молби, каза директорът Мартин Николов. Той е притеснен, че от 1 януари бюджетът им е орязан с над 60%. Това е станало с решение на Министерския съвет от 8 септември т.г. по предложение на Агенцията за социално подпомагане, пише "Монитор".

„Досега годишният ни бюджет беше 396 000 лв., а за следващата година ще е 150 000 лв. Това означава да лишим от храна и други услуги хората, потърсили подслон при нас, и да започнем да функционираме не като приют, а като център за временно настаняване. Освен това трябва да приемаме само здрави хора, които през деня да излизат да си търсят храна”, опасява се Николов.

Той твърди, че до този момент са приемали много болни хора без подслон, а двама санитари са се грижели за тях. В момента в приюта има четирима бездомници с ампутирани крайници, които не могат да работят и след Нова година за тях няма да има храна. Според Николов ще се наложи и голямо съкращаване на персонала.

От „Добрият самарянин” са изпратили протестни писма до Агенцията за социално подпомагане и Министерството на труда и социалната политика и се надяват проблемите им да бъдат чути.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване