10/25/14 10:01
(http://www.klassa.bg/)

Великобритания отказва да внася повече пари в общия бюджет

 Великобритания обяви, че премиерът Дейвид Камерън е против искането на ЕС страната му да внесе в европейската хазна допълнителни 2,1 милиарда евро (2,65 милиарда долара), предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Това се случва в момент, когато вътре в страната се засилва натискът Великобритания да напусне съюза, отбелязва агенцията.

 

Британски представител, пожелал анонимност, потвърди вчера информация във в. "Файненшъл таймс", че от страната му е било поискано да увеличи вноската си с около 20 процента, тъй като икономиката й се подобрява. Той допълни, че и към Холандия е била отправена такава молба.

 

Британски говорител на срещата на върха на ЕС в Брюксел днес съобщи, че Камерън е обсъдил въпроса с холандския си колега Марк Рюте, информира Ройтерс. "Това са пари, които Европейската комисия не очакваше и не се нуждае от тях, и ние ще работим с други страни, за да направим всичко възможно да оспорим това", заяви говорителят.

 

На пресконференция на срещата на върха ръководителят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че не знае нищо по въпроса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване