10/25/14 14:10
(http://radiomilena.com/)

Морето кипна, непрестанен дъжд наводни улици в Поморие /видео/

Заради обилните валежи и силни ветрове от последното денонощие, ситуацията в град Поморие е усложнена. В тази връзка е свикан кризисен щаб.  Поради липсата на електричество, канално-помпените станции са спрели да работят и на места е нарушено оттичането на вода. Наводнени са улиците „Княз Борис I”, „Солна“, „Проф. Стоянов“, „Морска“, „Черковна“, „Поп Сава Катрафилов/частично/, „Ропотамо“, „Мусала /частично/, бул „Яворов“, „Европа“ и други участъци от уличната мрежа.

Скъсана е брегозащитна стена пред почивна станция „Мак – Габрово“ в местността „Косата“, където е изградена временна дига с чували пясък.

Заради повишеното морско ниво рибарите започнаха да изтеглят лодките си на рибарския хелинг в града на по-високи места.

На телефон 112 са постъпили сигнали за паднали дървета и наводнени избени и сутеренни помещения, чието отводняване ще започне след като дъждът спре.

Към момента електрозахранването е възстановено, но са възможни още смущения в следствие на усложнената обстановка. Екипи на Пожарна безопасност и Община Поморие работят по отстраняването на авариите.

Община Поморие предупреждава гражданите да бъдат внимателни , да се информират подробно и често за метеорологичната обстановка и по възможност да не предприемат пътувания в града и извън него.

Публикувана на 10/25/14 14:10 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/3NHVxkJrGDA/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване