10/25/14 09:54
(http://www.klassa.bg/)

Сбербанк иска от съда на ЕС отмяна на санкциите срещу нея

 Руската банка Сбербанк се е обърнала към Съда на Европейския съюз с искова молба за отмяна на решението на Съвета на ЕС да се прилагат срещу банката санкции, засягащи Русия. Това съобщи пресслужбата на кредитната институция, цитирана от ТАСС.

 

"Тъй като делото подлежи на разглеждане от Съда на Европейския съюз и в съответствие с обичайната практика за такъв вид въпроси, банката няма да коментира исковата си молба до момента на окончателно решаване на въпроса от съда", се отбелязва в съобщението.

 

На 1 август 2014 година ЕС въведе секторни санкции срещу руския финансов сектор, припомня ТАСС. Под ограниченията попаднаха пет руски банки - Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, ВЕБ (Внешекономбанк) и Росселхозбанк. Санкциите действат една година с възможност за преразглеждане през три месеца. Забранено е да се предоставя средно- и дългосрочно финансиране на тези банки.

 

По-рано тази седмица международната рейтингова агенция Moody's заяви, че не изключва възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия или засилване на сегашните.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване