10/26/14 21:10
(http://www.klassa.bg/)

ОТВОРЕНО ПИСМО

 ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА РАЗКРИЕ ИСТИНАТА ЗА ГРАБЕЖА НА КТБ!

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЦАЦАРОВ,

Настояваме да приложите върховенството на закона и да разкриете истината за КТБ! Настояваме виновните за грабежа на КТБ да бъдат посочени, разследвани и наказани!

Обществото очаква от Вас да се произнесете обективно и безпристрастно, както Ви задължава високият Ви пост. Искаме да знаем как така до 17 юни 2014г. КТБ беше в отлично състояние и за това гарантираха категорично управителят на БНБ Иван Искров, членовете на УС на БНБ,  Банковият надзор и одиторите от КPMG. И как стана така, че само четири месеца по-късно – на 20 октомври, други одитори с известни имена да твърдят, че КТБ е банка-измамница с порочни практики и „дупката“ в нея е 4.2 милиарда лева?! Да припомним, че през тези четири месеца КТБ не работеше, защото беше поставена под особен надзор. Откъде се взе тази „дупка“, която е направо пропаст?

Искаме да знаем кои одитори казват истината. Искаме да знаем какво е правила през всичкото това време  БНБ, която по закон е длъжна да контролира банките. Ако отчетите на КТБ са били „ненадеждни и подвеждащи“, както твърди одиторският доклад от 20 октомври, къде са били държавните институции?Къде е бил гуверньорът Иван Искров? Има ли сценарий за грабежа на КТБ и кои са сценаристите? Искаме да знаем кого обслужват разни кредитни милионери и бивши олигарси, които манипулират общественото мнение, като призовават да се фалира КТБ. Не е ли време Прокуратурата да най-после да спре задкулисието и да защити интересите на българските данъкоплатци, а не да мълчи пред бездействието на държавните институции?

Настояваме за публичен отговор, защото зад клиентите на КТБ стоят над половин милион български граждани, повече от 60 хиляди работни места и стотици човешки съдби.

 

 

26 октомври 2014г.

София                                                        От учредителите на Комитета

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване