10/27/14 20:41
(http://www.klassa.bg/)

ПОКАНА

                Академичното ръководство на Техническия университет – София и ръководството на факултет Автоматика Ви канят да присъствате на тържественото събрание по случай 40 годишния юбилей от създаването на факултетa.  

Тържеството ще се състои   на 28 октомври 2014 г., вторник,  от 15:00 часа в зала 2140 на Техническия университет – София, блок 2.

Заповядайте!

 

Факултет Автоматика

Факултет Автоматика(ФА) е създаден през 1974 г. В структурата му се включват следните катедри: „Автоматизация на електрозадвижванията“; „Автоматизация на непрекъснатите производства“; „Електроизмервателна техника“; „Системи и управление“ и „Тео­ретична електротехника“.

Преподавателите на ФА обучават на български, анг­лийски, немски и френски език студенти в 12 от общо 16 основни факултета на ТУ­ - София по 180 учебни дисциплини в 56 учебни и научноизследователски ла­боратории със 708 работни места върху 554 лабораторни постановки.

Всички специалности, по които се провежда обучението са акредитирани от НАОА с най-високите оценки за страната. Ежегодно държавната поръчка позволява записването за обучение във ФА на 200 кандидат­-студенти (140 в ОКС „бакалавър“ и 60 в ОКС „магистър“). Средният годишен брой на обучаваните студенти във факултета е 700. Всяка година се дипломират 180 инженери общо за ОКС „бакалавър“  и ОКС „магистър“.

   За четиридесет годишната история на съществуването си ФА е създала: 19 профе­сора – доктори на техническите науки;  48 професора - доктори; 7 професора, пос­тоянно преподаващи във водещи европейски университети на Великобритания, Франция, Холандия, Швеция, Дания, САЩ; 1 ректор на ВМЕИ; 8 заместник-ректора на ВМЕИ и на ТУ - София; 4 декана на други факултети на ТУ - София (ФАИО, ФФОЕ, ФКСУ); 5 заместник-декани на други факултети на ТУ - София (ФАИО, ФАГИОМ); 3 председателя на Общото Събрание на ТУ-София; 3 член-кореспондента на академии на науките; 7 преподавателя, участвали в уп­равлението на страната – 5 заместник-министри и 2 народни представи­тели, което определя ФА като факултетът с най-високо квалифициран академичен състав в ТУ - София.

 

Място: Технически университет – София

28.10.2014 г. от 15:00 ч в зала 2140 (блок 2 на ТУ - София)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване