10/27/14 20:43
(http://pik.bg)

Ужас! Старица лежа 40 минути под паднало дърво в Поморие

Ужас! Старица лежа 40 минути под паднало дърво в Поморие

Дърво е паднало върху 73-годишна жена в Поморие по време на бурята в събота, пише “24 часа”. Пенсионерката останала заклещена под него около 40 мин. Дървото е счупило двата й крака. Пострадалата е в бургаската болница “Дева Мария”.

Инцидентът с Атанаска Г. е станал към 10 ч. Въпреки лошото време тя решила да разходи булонката си в парка близо до дома . Върху нея се стоварила короната на кипарисово дърво с височина около 10 м.

“Лежах заклещена между клоните и виках за помощ. Валеше дъжд, бе страшно”, разказа пострадалата. Тя е с фрактура на глезена на единия и на бедрото на другия крак. Предстоят  операции.

Атанаска каза, че повечето дървета в парка били стари. Няколко часа след инцидента част от тях били отрязани. Въпреки травмите тя е щастлива, че е оживяла.

Фатален обаче се оказа потопът за 38-годишна жена от созополското с. Росен. Медицинската сестра Валентина Стойчева бе погребана вчера, а в селото бе обявен траур.

“Бедственото положение в община Бургас няма да бъде отменено, докато не се възстановят пораженията и не се създадат нормални условия за живот на пострадалите домакинства”, каза вчера кметът Димитър Николов. Екипи продължават да описват нанесените щети по домовете на хората и на общинската инфраструктура. Набират се доброволци, които да се включат в екипите за отстраняване на щетите след бедствието във вилна зона Черниците, рибарското селище Ченгене скеле, което за втори път бе потопено за 2 месеца, и манастира край кв. “Меден рудник”.

До късно следобед вчера без ток бяха рибарското селище и с. Извор, там няма и вода.
Около 14 ч нивото на езерото Вая се вдигна критично и по нареждане на кмета започна изграждане на диги.

“Тепърва ще се оценяват щетите от бедствието. Засегнати са пътища, обществени сгради, частни домове. След силния вятър и дъжд са паднали много дървета в деретата на реките”, каза Николов. Повечето от евакуираните през уикенда хора в няколко приюта в Бургас вече са се върнали по домовете си.

Язовирите и водоемите в общината са под 24-часово наблюдение. Нивото на язовира в Маринка е в нормални граници, проблемен остава един от язовирите в Извор, който е
със спукана стена.

Тежко остава положението и в община Приморско, която за пореден път пострада сериозно от водната стихия. “Има скъсани мостове, разрушени пътища. Това, което успяхме да закрепим от предишното наводнение на 6 септември, сега е унищожено. А не сме получили нито лев от държавата. Междуведомствената комисия по подпомагане и развитие е гласувала 700 000 лв. за общината. Те обаче са за пораженията от летните наводнения от юли”, каза кметът на Приморско Димитър Германов.

“Не сме получили нищо от държавата. Най-важното е, че не допуснахме да има бедстващи”, коментира и кметът на Царево Георги Лапчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване