10/28/14 07:49
(http://pik.bg)

Бензиностанции крият фалшива нафта след есемес

Бензиностанции крият фалшива нафта след есемес

Бензиностанции, които пробутват фалшиво гориво, са имали къртици в Държавната агенция по метеорология и технически надзор. Така получавали информация кога ще бъдат проверени и изтегляли некачествената нафта и бензин дан по-рано, пише „Телеграф”.

Инспектори, за които има съмнение, че се били стимулирани финансово, изпращали sms-и до определени обекти. В кратките съобщения пишело „изтегляй горивото”.

Това било достатъчно собствениците или управителите на обектите да разберат, че ще им идват на проверка. Така веднага фалшивото гориво се сменяло с такова, което отговаря на стандартите. 

Заради изтичането на информация ръководството на Агенцията по метеорология планира да въведе нова схема при извършването на проверките. В момента се обсъжда идеята само двама души да знаят кога и кои обекти ще бъдат проверявани. 

Инспекторите разкриват също, че много ясно си личало кога бензиностанциите са били предупредени. Обикновено обектите били затваряни в деня на проверката. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване