10/28/14 23:25
(http://pik.bg)

Патриарх Неофит прие посланика на Полша

Патриарх Неофит прие посланика на Полша

Негово Светейшество патриарх Неофит прие днес извънредния и пълномощен посланик на Република Полша в България Кшищоф Краевски, който пое поста този месец. Това съобщи Отдел "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

На срещата с опознавателна цел, състояла се в приемния салон на патриаршеския дом, посланикът бе придружаван от съпругата  си. Той изрази своето уважение към предстоятеля на Българската православна църква, сподели впечатленията си от нашата страна. Полският дипломат подчерта особеното отношение, което има той и семейството му към Рилската света обител и изрази надежда, че взаимоотношенията между двете страни и народи ще останат все така добри.

Светейшия патриарх от своя страна благопожела на г-н посланика успешна мисия по време на мандата му. В периода 1998-2003 г. Кшищоф Краевски е бил генерален консул на Р Полша във Варна, се посочва в съобщението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване