10/28/14 22:25
(http://www.klassa.bg/)

Разграбват новото Volvo XC90 за броени дни

 Официалният представител на шведската марка Volvo у нас „Мото-Пфое” обяви, че компанията е продала половината от квотата за изцяло новото Volvo XC90 за 2015 г. само броени дни след като разпространи официално цените на модела в България. Интересно е, че щастливите бъдещи собственици се спират основно на хибридната версия. Има поръчки и за най-високото оборудване - Inscription, което дава възможност за по-голяма персонализация в интериорното оборудване, осигурявайки върховен лукс за автомобил от премиум сегмента. Първите автомобили от новото поколение XC90 се очакват в България през пролетта на следващата година. Интересът към модела е огромен, като по всичко личи, че до края на тази година ще бъде продадена цялата квота за новия всъдеход за 2015 г. Цените на новото Volvo XC90 стартират от 108 900 лева с ДДС. Всеки клиент на Volvo получава 5-годишна гаранция и Premium service, с включена услуга „От врата до врата” за територията на България.

 

Изцяло новото Volvo XC90 е визуално впечатляващ 7-местен всъдеход с премиум качество, водещи в света функции за безопасност, авангардни двигатели, ненадминато съчетание на мощност и икономия на гориво и превъзходна изработка на интериора. Новият модел XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo, като улавя бъдещата посока в дизайна, включва своя собствена гама от нови технологии и използва новата продуктова платформа на Volvo. Първата партида от изцяло новото Volvo XC90 се състоеше от 1927 индивидуално номерирани автомобила, които се предлагаха за продажба само онлайн и бяха разпродадени само за 47 часа след пускането им на пазара в началото на септември 2014 г.

 

Новото Volvo XC90 се предлага с богата гама от 2,0-литрови 4-цилиндрови двигатели Drive-E, които осигуряват водеща динамика и икономия на гориво. Върховият за гамата задвижващ агрегат Twin Engine съчетава бензинов двигател с турбокомпресор и електромотор, като предоставя ненадминато съчетание на мощност и екологичност. Максималната мощност на системата е около 400 к.с., а емисиите на СО2 са 64 г/км. Нормалното шофиране се извършва в хибриден режим по подразбиране. Само с натискането на един бутон водачът на Volvo XC90 може да премине към безшумно и екологично градско шофиране само на електрическа енергия, където обхватът ще е около 40 км и после, когато е необходимо, веднага да се върне на комбинираната мощност на бензиновия двигател с електромотор. Комбинираният максимален въртящ момент е над 600 Нм, а ускорението от 0 до 100 км/ч става само за около 6,4 секунди. Двигателната гама за новото Volvo XC90 включва и турбодизеловия двигател D5 с мощност от 225 к.с., максимален въртящ момент от 470 Нм и най-ниския в класа си разход на гориво от около 6 л/100 км, както и турбодизеловия двигател D4 с мощност от 190 к.с., въртящ момент от 400 Нм и разход на гориво от около 5 л/100 км. Гамата предлага и два варианта на бензинови двигатели. Първият е T6 с механичен компресор и турбокомпресор с мощност от 320 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм. Вторият е T5 с мощност 254 к.с. и максимален въртящ момент 350 Нм. Всички версии на двигателите се предлагат в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия като стандартно оборудване. Новото Volvo XC90 се отличава с предно окачване с двойни носачи и нов заден мост с интегрална връзка и напречна листова пружина, направена от олекотен материал. Всъдеходът може също да бъде оборудван и с въздушно окачване с електронно управление и с набор от пет режима.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване