10/28/14 20:52
(http://www.klassa.bg/)

Скандалният Иван Искров бяга от журналистите

 Гуверньорът на БНБ Иван Искров, най-търсеният човек от медиите в последните дни, бе засечен от репортера и камерата на БГНЕС тази вечер на представянето на мемоарната книга на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

На настоятелните ни въпроси да коментира накратко, дори с няколко думи, спорните моменти в цялостния доклад от 61 страници на Централната банка за КТБ и банка "Виктория" той енергично обърна гръб на камерата ни с думите: "Не мога да говоря нищо, НИ-ЩО! Извинете ме, по друг повод съм тук."

Извинен сте от нас, г-н Искров. Но няма да ви извинят десетките хиляди вложители на финансовата институция, за които цифрите и статистиките в документа не значат нищо. Защото те повдигат повече въпроси, но дават твърде малко отговори. Разбира се, докладът е предназначен за депутатите, но въпреки това българското общество и ощетените с блокирани пари българи искат да знаят ясната позиция на БНБ чрез нейния управител, която по закон е натоварена с най-важните регулативни функции.

За пореден път имаме доказателство да не вярваме в уверенията на гуверньора за прозрачност и диалогичност на оглавяваната от него институция. Ето така се раждат слуховете в България, г-н Искров - когато избраните на висши държавни длъжности хора като вас остават безмълвни по най-горещите за обществото проблеми.

След избухването на кризата около Корпоративна търговска банка в края на юни гуверньорът на БНБ Иван Искров даде няколко пресконференция, на които бяха канени избрани медии. На тях той изнесе противоречива информация за състоянието на поставената под специален надзор четвърта по големина финансово институция в страната, което допълнително задълбочи кризата и увеличи недоверието към Централната банка. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване