10/28/14 22:33
(http://www.klassa.bg/)

Слух разболя руския президент

 Руският президент Владимир Путин е болен от рак, пише с въпросителен германският в. “Билд”, като цитира американския в. “Ню Йорк пост”.

 

Преди няколко месеца вече се носеха слухове, че Путин страда от рак на гръбначния мозък. Новата информация, до която сега са се докопали западните булевардни вестници, гласи, че руският държавен глава има рак на панкреаса, което е една от

 

най-смъртоносните форми

 

на болестта – оцелелите са едва 8% от заболелите.

 

Предполага се, че президентът се лекувал при 84-годишно светило от Дрезден – Путин познавал медика още от времето, когато е живеел в ГДР като служител на КГБ.

 

Лекарят, чието име не се споменава, опитвал различни подходи на лечение, включително курсове инжекции със стероиди. Това обяснявало и подпухналия вид на руския президент в последно време.

 

Възрастният специалист обаче наскоро прекъснал терапията, защото мразел да пътува до Русия, а охраната на президента не се държала с него подобаващо.

 

Засега става дума само за спекулации, но според наблюдатели в близкото минало могат да бъдат разпознати някои вторични прояви на болестта в поведението на Путин. За някои пример за това е освобождаването на осъдения олигарх Михаил Ходорковски в края на 2013 г. ­ Владимир Владимирович бил сторил това, за да се отърве от това старо бреме, прозорливо пише в. „Билд”. Учудващо било също така, че за първи път през последните години Путин си взел отпуск за рождения си ден и го прекарал в тайгата, далеч от всякаква цивилизация.

 

Полският в. “Факт” отива дори по-далеч в предположенията си. Изданието прави връзка между руската агресивна външна политика през последните месеци и заболяването на президента.

 

Путин се стремял да се превърне в основател на една велика империя, преди да завърши земния си път. Затова се стигнало до анексирането на Крим и кризата в Украйна.

 

Междувременно стана известно, че Путин има и нова грижа ­ рейтингът на руския президент е паднал с осем процента. Това става ясно от изследване на социологическия институт „Левада-Център”. Ако през август за Путин са били готови за гласуват 57 на сто от анкетираните, то през септември те са били 49 процента. Допитването е извършено между 26 и 29 септември сред 1630 души в 134 населени места, предаде ТАСС.Говорителят на Путин заяви, че известните колебания на рейтинга на президента са естествени и в Кремъл на това не придават особено значение. Рейтингът на Путин е достатъчно висок и се колебае на това високо равнище, каза Дмитрий Песков.




Борис Акунин: Няма да издържи дълго

Наскоро Акунин обяви, че временно напуска Русия.
Днешната политическа система в Русия ­ т. нар. путинизъм, “няма да издържи дълго”, предрича известният руски писател Борис Акунин. Той заявява, че е “песимист за Русия в краткосрочен план, но оптимист в средносрочен”, въпреки че днес страната му “тъне в мрак”. “Страхувам се, че ще трябва да се плати висока цена за смяна на режима”, изтъква литераторът. Руският “режим без съмнение ще си отиде, просто защото е извънредно неефикасен, един исторически анахронизъм”, допълва Акунин, създател на прочутия детектив Ераст Фандорин, събрал в едно черти на Джеймс Бонд и Шерлок Холмс в романи из живота на царска Русия от предреволюционния период. В момента се е нагърбил с писането на история на Русия в 8 тома, два от които вече са излезли. Манталитетът на руския народ според него има твърде дълбоки корени, стигащи “чак до Златната орда. Днешна Русия е наследила далеч повече от империята на Чингис хан, отколкото от Византия”, уверява той.

 

През март, в разгара на украинската криза, Акунин прогнозира, че Русия ще се окаже в политическа и икономическа изолация. Парите ще изтекат в чужбина, инвестиции няма да има, а на руския петрол и газ ще бъде намерена замяна.

 

Скокът във военните разходи ще доведе до спад в икономиката и падане на рублата. Рязко ще поскъпнат вносните стоки или ще изчезнат. За да плаща заплати и пенсии, правителството ще завърти печатницата ­ държавата ще фалира.

 

За да потуши недоволството, режимът ще бъде принуден да се държи все по-твърдо. Интернет ще бъде кастриран и цензуриран, за обикновените медии да не говорим. Броят на политзатворниците непрекъснато ще се увеличава. И е известно как ще завърши всичко. Включват се революционните механизми. А революцията в многонационална държава, при това с ядрено оръжие, е нещо много страшно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване