10/28/14 12:05
(http://pik.bg)

Фандъкова: До Нова година предстои да се открият шест детски градини

Фандъкова: До Нова година предстои да се открият шест детски градини

До Нова година предстои да се открият шест детски градини. ОДЗ 107 „Мусала” е 65-тата нова сграда, която откриваме. Този път тя се намира в един от сложните райони в столицата - Витоша. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на ОДЗ 107 „Мусала”, предаде Фокус”.

„Нови 50 семейства са зарадвани. Виждаме, че всеки лев инвестиран в децата си струва”, коментира Фандъкова. Тя поясни, че децата в тази детска градина до този момент не са имали двор, като вече е изграден такъв.

„Тази година открихме 8 нови детски градини, а до Нова година предстои откриването на още шест. За следващата година сме заложили в проектобюджета нови 8 детски градини и ще разчитаме на Общинския съвет да гласуват нашето решение, защото показахме, че инвестициите в образованието са едни от най-важните, наред с инфраструктурата и екологията”, допълни Йорданка Фандъкова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване