10/29/14 22:34
(http://www.klassa.bg/)

БЪЛГАРСКИЯТ ПРИНОС КЪМ ПОЛИТИДИОТИЯТА

 Още нещо за българския принос към политидиотията!

Немат умора българските политиидиоти! След 3 годишната шизофрения на герберастите, 18 месечната импотентност на бесепари и депесари, тримесечното издевателство на Пурко Близашки и Роско Ирландски, дойде време да ручаме жабетата, дето ги избрахме на 5 октомври.
И ги заручахме от първия ден!

Веднага бидохме изумени от световния прецедент да се внася закон, който да регулира банковата информация, притока и отока на парични ресурси към и от банковите сметки на партии и техните вождове. Звучи прекрасно, ако не знаехме, че някои от вносителите гръмнаха въпросната банка и докато други се правеха, че я реанимират, успяха да извлекат наличната документация от архивите на банката, за да заличат участието си в нейните операции, както и прилива на пари към сметките си. Сега вече може бой по вразите! за юридическата несъстоятелност на този законопроект не искам да хабя време и мисли, без туй ми останаха малко!
Следващия принос към световната политидиотия не мога да подмина! Коалиция на малцинството! Разбира се, рожба на титаничните усилия на Банкянската мисъл и разпространявана от Цветанът на тази мисъл. За тяхно сведение – коалиция се нарича такова сдружение, по време на което участниците действат заедно за постигане на дадена цел, но водени всеки от собствения си интерес. Такова сдружаване може да е временно и е въпрос на удобство за участващите страни.
Водещите партии се нуждаят от подкрепата на други партии, за да създадат стабилни правителства. Стабилно правителство е това правителство, което разчита на повече от половината депутати в парламента. Прави се коалиция, именно, за да се достигне това ниво на подръжка. При „коалиция на малцинството“ тя липсва, поради което такава коалиция е безсмислена. Което ще рече „липсва мисъл“, но когато се касае за българската полиидиотия, това не е новина.
Новината е, че каменните кариери още не са отворили! Има време до февруари!

Иван ПетровИван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

П.П. С предпоследните изказвания на Й.Ц., законът щял да важи за всички банки. Има една „малка“ подробност – предвиденото разкриване на информация ще се прилага 10 дни след отнемана на лиценза на банката. Очаква се лиценза на КТБ да бъде отнет на 05.11., по информация от БНБ. Дотогава този законопроект няма как да стане закон и, ако не му се придаде обратна сила, няма да се прилага за КТБ!!!!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване