10/30/14 08:10
(http://pik.bg)

200 бона глоба ще се налага за продажба на некачествено гориво

200 бона глоба ще се налага за продажба на некачествено гориво

Оказа се, че 549 бензиностанции липсват в базата данни на ДАМТ. Проверките ни бяха съсредоточени в бензиностанциите, които в последните години не бяха проверявани. Това каза в сутрешния блок на БНТ Васил Ненчев от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. По думите му анонсът, че горивата в половината бензиностанции са некачествени, е леко преувеличен. Той съобщи, че най-честото отклонение при дизела е пламната температура. Също така масово не се слагал биокомпонентът в дизеловото гориво.

В момента, в който установим, че има несъответствие в изискванията за качеството на горивата, санкциите са сериозни – могат да достигнат до 200 000 лв., уточни Ненчев. Сигнали могат да се подават по всяко едно време, включително и на сайта на Агенцията. Хубаво е обаче сигналът да бъде документиран – от коя бензиностанция е горивото, от коя колонка е заредено, посочи Васил Ненчев.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване