10/30/14 11:25
(http://pik.bg)

Добруджанец дари 10 хил. датски крони за изграждане паметника на ген. Иван Колев

Добруджанец дари 10 хил. датски крони за изграждане паметника на ген. Иван Колев

Левовата равностойност на датските крони е 2541 лева. Дарителят е Захари Иванов Златев, пише dobrichonline.bg.

На поредното заседание на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година” стана ясно, че този месец в сметката на сдружението са постъпили 10 000 крони от добруджанец живеещ в Дания.

Общата сума в сметката на сдружението в момента е 22 742 лв.

На заседанието, ръководено от неговия председател проф. Георги Марков, бяха представени новите трима членове на Управителния съвет – бизнесменът Йордан Апостолов, директорът на РИМ Добрич Костадин Костадинов и журналистът Ангел Радилов.

Предложението на Георги Чунчуков  за сформиране на експертна група, която да анализира детайлите по т. 2, 4 и 5 от прогнозните стойности за изграждане на паметника, с цел намаляване на размера им не бе прието.

Членовете на Управителния съвет приеха 5 нови заявления за членство в сдружението.

Веселин Бончев предложи да бъде изработен отделен сайт на сдружението, да бъдат направени срещи с цел набиране на средства с областния управител, общинските съветници, Ротари клуб, Лайънс клуб, Майчина грижа, да се организират  благотворителни концерти с добрички певци и други. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване