10/30/14 13:08
(http://pik.bg)

Крадците с парола „Аз съм полицай”

Крадците с парола „Аз съм полицай”

Измамниците включиха в арсенала си от лъжи и полицията, като се представят за служебни лица и влизат в жилищата на хората. Пенсионер от Пловдив се прости с близо 5 бона от спестяванията си, след като беше преметнат и обран от мнимо ченге, пише Марица".

Около 12,30 ч. във вторник неизвестен мъж позвънил на входната врата на 82-годишния пловдивчанин. Дядото, който живее в жилищен блок в кв. „Христо Смирненски”, отворил вратата на апартамента и видял насреща си мъж с яке и дънки, който се представил за полицай. Възрастният мъж изобщо не се сетил да поиска от посетителя служебна карта, с която да се легитимира. 

Натрапникът заявил на домакина, че трябва да направи обиск на жилището във връзка с провеждано разследване. За целта той трябвало да влезе и да види всички пари и ценности в апартамента. 

Като съвестен гражданин дядото изпълнил „полицейското” разпореждане и пуснал посетителя вътре. Представящият се за полицай измамник пък извадил от чантата си куп бланки и заявил на домакина, че трябва да ги подпише, за да е всичко законно. Преди това обаче трябвало да извади на масата парите и ценностите, които съхранявал в дома си, за да може ченгето да ги провери и опише. 

Дядото седнал да подписва документите, а през това време апашът прибрал незабелязано 4800 лева и набързо си тръгнал. След като се усетил, че е ограбен, старецът позвънил за помощ на тел. 112. Служителите от Второ районно са натоварени с издирването на крадливия си „колега”. 

Престъпниците стават все по-изобретателни. Виждате, че вече замесиха и името на полицията в измамите си. Работим активно по случая и се надявам до няколко дни извършителят, който се е представил за служител на реда, да бъде заловен, заяви през „Марица” директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов. Той беше категоричен, че в Пловдив няма регистрирани други подобни измами с мними полицаи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване