10/30/14 08:36
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева: Огромна чест е да си лицето на добротата за европейците

Кристалина Георгиева: Огромна чест е да си лицето на добротата за европейците

През изминалите 5 г. помогнахме на 450 млн. души. Това каза в интервю за БНТ еврокомисарят за бюджета и човешките ресурси и зам.-председател на ЕК Кристалина Георгиева за предишния си ресор - международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Предавам на моя наследник много трудно време – в света има шест големи кризи. Такова чудо не е имало от Втората световна война. Пътят, който аз извървях през тези 5 г., е по-къс от този, който той трябва да извърви, посочи Георгиева. От тази работа станах по-добър човек. Когато работиш с такива страдания, разбираш, че има много доброта по света. За съжаление, добротата е тихичка, а омразата е гласовита.

Второто нещо, което научих, е че ние хората имаме огромен капацитет да се справяме с проблеми. Да си лицето на добротата за европейците – това е огромна чест и привилегия, каза българският еврокомисар. И в новата ми работа трябва да покажем на европейците, че това е техният бюджет и използваме всяко евро с чувство за отговорност.

Гледам на новата си работа като надграждане на предишната - бях комисар по кризите, сега първата криза, с която ще се захвана, е европейският бюджет за 2015 г., каза още Кристалина Георгиева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване