10/30/14 12:35
(http://pik.bg)

Мая Манолова: Борисов по най-бързия начин да състави правителство

Мая Манолова: Борисов по най-бързия начин да състави правителство

„Свобода, но и отговорност е на Бойко Борисов по най-бързия начин да състави правителство. Лидерът на най-голямата партия е длъжен да отчете очакванията на хората и трудната ситуация в страната и преговорите да бъдат ускорени и финализирани в най-кратки срокове”. Това заяви Мая Манолова от „БСП-лява България”, цитирана от „Фокус”.

"Според избирателите следва да бъдем в опозиция. Представителите на леви партии са около 50 души в този парламент, нормално е да бъде съставено дясноцентристко управление. Има много желаещи, които да се включа в него и да го подкрепят. Нашата отговорност, която ни вмениха избирателите, е да бъдем принципна опозиция”, обясни Манолова.

Тя добави, че разделителните линии в парламента са много ясни – има управляващи, има и опозиция, които се структурират при гласуването на правителство и приемането на бюджет.

„Не е нормално всички партии в парламента да подкрепят правителството, защото тогава, ако всички сме управляващи, ще принудим хората да бъдат опозиция”, посочи Мая Манолова. И подчерта, че спрямо решението за казуса КТБ ще стане ясно кой с кого и и кой какви принципи и интереси защитава.

Манолова каза още, че е внесен законопроект за удължаване възможността за ранно пенсиониране на работещите при първа и втора категория. „Законопроектът обхваща над 100 000 души с професии, свързани с тежък, труден и опасен за здравето труд”, каза още Манолова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване