10/30/14 13:17
(http://pik.bg)

Междуведомствената комисия одобри проект на Велико Търново за 483 000 лева

 Междуведомствената комисия одобри проект на Велико Търново за 483 000 лева

Община Велико Търново по възможно най-бързият начин и в най-кратки срокове изготви и внесе в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии протоколите с описите на причинените щети от високите водни нива на реките и обилния снеговалеж, паднал между 25 и 27 октомври, информират от администрацията.

Междуведомствената комисия на свое заседание е приела внесения проект и е одобрила изисканите необходими разходи за ликвидиране на последиците в размер на 483 000 лв. Предстои разглеждане на проекта и окончателното му одобрение на заседание на Министерски съвет.

Средствата са за почистване на един участък на река Белица в Килифарево и три участъка на речното корито при Дебелец, за нанесени щети на улица, подпорна стена и свличане на земна маса на общински път в село Райковци, както и разчистване на паднала земна и скална маса, паднали дървета и счупени клони, ремонти по тролейбусната мрежа в следствие на мокрия и тежък сняг. 

С постановление на Министерски съвет са  отпуснати 1 177  460 лв. за покриване на щетите, причинени от наводнението в община В. Търново от 19-20 юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване