10/30/14 09:27
(http://pik.bg)

Парламентът днес ще решава дали ще има правителство

Парламентът днес ще решава дали ще има правителство

Дали ще има правителство и какво ще бъде то - това ще обсъжда днес на второто си редовно заседание новият парламент. Кабинет на малцинството все още не обединява политическите сили. Това стана ясно от изявленията на депутатите на влизане в парламента. 

Дали ГЕРБ ще управляват сами или с Реформаторския блок - това е основният въпрос. "Ако Реформаторите не приемат офертата, означава, че те подменят вота на избирателите. Правителство само на ГЕРБ не е добър вариант и то няма да бъде стабилно", каза тази сутрин в ефира на Нова тгелевизия депутатът Методи Андреев. От Патриотичния фронт и днес обявиха, че ще подкрепят кабинет, само след подпис под документ за обща политика. 

Патриотичният фронт беше отстранен от възможната коалиция с ГЕРБ след посещението у нас на лидера на ЕНП Жозеф Дол. А Реформаторският блок трябва да реши дали официално ще се сбогува завинаги с властта или ще съумее да постигне вътрепартийно съгласие за коалиция с ГЕРБ. 

Плевнелиев, въпреки политическия хаос, утре започва консултации с осемте парламентарно представени партии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване