10/30/14 13:04
(http://pik.bg)

Фолк певец осъди община за ухапване от бездомни кучета

Фолк певец осъди община за ухапване от бездомни кучета

Фолкпевец от Благоевград осъди и на втора инстанция общината заради ухапване от бездомни кучета. Иво Попов бил нападнат от глутница помияри, докато се разхождал в парка “Бачиново”, пише "24 часа".

Две от кучетата го захапали по задните части на бедрата на двата му крака. Случайно минаващи граждани успели да го спасят от озверелите животни. След инцидента певецът се лекувал продължително и изпитвал страх от нападение на безстопанствени животни.

Заради нараняванията отменил две свои участия в концерти за Трифон Зарезан на 1 и 14 февруари. Преди това обаче платил 2500 лв. наем за озвучителна техника.

На първа инстанция Попов осъди общината да му плати 1800 лв. за претърпените морални вреди, както и 2500 лв., които е дал авансово за озвучаване на несъстоялите се концерти.

Общината е обжалвала решението на районния съд с мотив, че животните са били безстопанствени. Магистратите обаче са категорични, че съществуват редица законови норми, които възлагат надзора над скитащите животни на общините.

“Известно е, че скитащите безстопанствени кучета на територията на общината нито са настанени окончателно в приют, нито са дадени за доживотно отлеждане или са им намерени собственици”, мотивират се магистратите от окръжния съд и потвърдиха решението на колегите си, което пък може да се обжалва пред трета инстанция - ВКС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване