10/31/14 20:44
(http://www.klassa.bg/)

16 000 лева е общата сума, която гостите на Бала на Германската икономика даряват за благотворителност

 Както всяка година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) подкрепя благотворителни каузи. През 2014 г. проектите са три:

- Центрове за настаняване от семеен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа, и деца с умствена изостаналост ще получат 8000 лв. С тях те ще закупят перални машини, почистващи и перилни препарати. Символичния чек връчи Президентът на ГБИТК д-р Рюдигер Хьобен-Щьормер.

- Дарението за проект на сдружение „Общество за всички“ възлиза на 4000 лв.: Младежи с церебрална парализа от Националната гимназия за приложни изкуства в Троян ще сбъднат мечтата си да осъществят изложба в Българското национално радио през декември тази година по повод Международния ден на хората с увреждания. Чекът бе връчен от д-р Мая Найденова, Вицепрезидент на ГБИТК.

- Проектът на фондация „Здраве и социално развитие“ ще бъде подпомогнат с 4000 лв.: Интеграция на ромите в България чрез изграждане на център за услуги в ромски квартали. Центърът ще предлага обучение в родителски умения, грижа и образование за деца. Чека предаде Рамон Харпс, Вицепрезидент на ГБИТК.

Символичните чекове бяха връчени на представителите на трите проекта в рамките на 15-ия Бал на Германската икономика на 25 октомври 2014 г. Домакин на бляскавото събитие с 400 представители на фирми-членки на Германо-Българската индустриално-търговска камара и бизнес елита бе Националният исторически музей.

Присъствието на Президента на България, Н. Пр. Росен Плевнелиев, като почетен гост и на Екатерина Захариева, Служебен вицепремиер по икономическа политика и Министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране, предвид изключително ключовата за България политическа обстановка, бе високо признание за значимостта на германо-българските икономически отношения. Патрон на Бала на Германската икономика тази година бе Н. Пр. Детлеф Лингеман, Посланик на Германия в България. 

Генерален партньор на Бала на Германската икономика 2014 бе Лидл България.

Снимки:

- Президентът на ГБИТК д-р Рюдигер Хьобен-Щьормер връчва символичния чек на стойност 8000 лв. за центрове за настаняване от семеен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа, и деца с умствена изостаналост.
- Д-р Мая Найденова, Вицепрезидент на ГБИТК, връчва символичния чек на сдружение „Общество за всички“.
- Рамон Харпс, Вицепрезидент на ГБИТК, връчва символичния чек на сдружение „Здраве и социално развитие“.
- Президентът на България, Н. Пр. Росен Плевнелиев, почетен гост на Бала на Германската икономика
- Обща (отляво надясно) Президентът на ГБИТК д-р Рюдигер Хьобен-Щьормер, Уте Лингеман, Президентът на България Н. Пр. Росен Плевнелиев, Н. Пр. Детлеф Лингеман, Посланик на Германия в България, Милена Драгийска-Денчева, Главен изпълнителен директор на Лидл България

При въпроси, моля, обръщайте се към Невена Драгостинова, Връзки с обществеността към ГБИТК, на +359 2 8163022+359 894 646712 или nevena.dragostinova@ahk.bg

Германо-Българската индустриално-търговска камара е част от световната мрежа на германските външнотърговски камари. В 85 страни по света те предлагат своя опит, контакти и услуги, както на германски, така и на чуждестранни фирми. ГБИТК е наследник на Представителството на германската икономика и на Деловия клуб на германската икономика в България. Тя е официално учредена на 9 март 2004 година на базата на двустранно споразумение между правителствата на Федерална Република Германия и Република България. В ГБИТК членуват 500 фирми, институции, организации и физически лица. През 2013 година ГБИТК чества „20 години германска икономика в България“ – навършиха се две десетилетия от създаването на представителството на германската икономика в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване