10/31/14 05:49
(http://www.klassa.bg/)

Android 5.0 Lollipop е най-сигурната ОС

 Новата операционна система за мобилни устройства Android 5.0 Lollipop е най-сигурната на пазара, твърдят от Google. Платформата ще се появи съвсем скоро, а един от първите смартфони, които ще получат актуализацията, е Samsung Galaxy S5.

 

„Веднага щом като включите устройство с Android 5.0, ще разполагате с много нови функции за защита като криптиране по подразбиране и заключен екран, който е по-удобен и по-функционален от всякога. Най-простият начин да останете в безопасност сега е още по-улеснен”, обясни Ейдриън Лудвиг, водещ инженер по сигурността в Android.

 

При мобилните устройства един от най-простите начини за предпазване на личните данни е заключването на екрана с парола. Много хора обаче пропускат тази процедура, тъй като тя бави достъпа до смартфона. Google улеснява това с функцията Smart Lock, чрез която да кажете на устройството да се отключи с помощта на Bluetooth свързване, NFC или просто определено изражение на лицето. Освен това можете определите кои приложения и съобщения да бъдат достъпни при заключен екран, за да имате бърз достъп до определена информация, без да отключвате мобилното си устройство.

 

Android 5.0 Lollipop напълно криптира смартфона още при първото му включване с помощта на уникален ключ, който никога не излиза от него. Това се осигурява чрез доказалия се вече SELinux (Security Enhanced Linux), който изпълнява модела на сигурност на Android по-навътре в ядрото на операционната система и я прави по-лесна за одит и мониторинг, а така има и по-малко пространство за атака.


monitor.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване