10/31/14 20:19
(http://www.klassa.bg/)

Близо 60 деца „гостуваха” на родителите си в ЕЙ И ЕС Гълъбово

 Инициативата „Гордея се с труда на моите родители” се провежда за втора поредна година под егидата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Проектът създава съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания и дава възможност на участващите компании по недвусмислен начин да покажат на служителите и работниците си, че оценяват техния принос пред най-важната аудитория за тях – децата им.



Близо 60 деца на служители на ЕЙ И ЕС Гълъбово участваха в инициативата „Гордея се с труда на моите родители”, която се провежда под егидата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. В навечерието на Деня на народните будители малките гости посетиха ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” и Съоръжението за депониране на отпадъци и научиха какви професии са необходими, за да работят сложните съоръжения. Целта на инициативата е да покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, а работата на родителите им е важна за постигане на добрите резултати на целия екип.

В посещението се включиха деца на възраст от 5 до 16 години, които бяха организирани в три групи в зависимост от това в коя част от производството работят родителите им. След като се запознаха с правилата за безопасност, всички гости обиколиха с автобуси централата, въглищното стопанство и депото за отпадъци. Освен това децата от всяка група имаха време да разгледат работното място на мама или татко и да научат от тях какво точно правят и как професията им е свързана с тази на другите колеги от екипа и бизнеса като цяло.

В края на обиколката за децата и техните придружители беше организиран обяд. Следобед малките посетители показаха в рисунки какви са впечатленията им от деня, а след това научиха какви мерки за сигурност се предприемат в централата. За всички деца накрая имаше и   подаръци. Освен предпазните каски и светлоотразителни жилетки, с които направиха обиколката, малките гости получиха също карти за достъп до централата и депото като на родителите си, както и книжки за народните будители, за да знаят кои са хората, допринесли за възраждане на българския национален дух, чийто ден празнуваме на 1 ноември. Накрая всички си направиха обща снимка за спомен от един специален ден.

В инициативата „Гордея се с труда на моите родители” тази година участват 24 компании – двойно повече, отколкото в пилотното издание през 2013 г. Днес общо 900 деца ще разгледат работното място на родителите си и ще научат по интересен начин за 106 професии. 


 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване