10/31/14 21:13
(http://www.klassa.bg/)

Предложения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

 Народни представители и граждански организации ще могат да правят предложения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание в срок до 18.00 часа на 5 ноември 2014 г. Това реши парламентът по предложение на Временна комисия за изработване на проекта на правилника. Като основа за проекта ще служи правилника на 42-ото Народно събрание. След 5 ноември проектът ще бъде публикуван на интернет страницата на комисията.
 
Депутатите продължават с разглеждане на Доклад на Временната комисия по бюджет и финанси по Доклад на Българската народна банка относно събитията и предприетите действия, свързани с "Корпоративна търговска банка" АД и ТБ "Виктория" ЕАД.
 
Народното събрание трябва да приеме законодателни промени, които да осигурят незабавното изплащане на гарантираните депозити при условията, определени в правото на ЕС. Това решиха депутатите след цял ден дебати по доклада на БНБ за КТБ и ТБ "Виктория". Министерският съвет съвместно с БНБ и КФН да подготви и внесе в Народното събрание промени на законите в областта на банковото дело - законите за БНБ, за кредитните институции и за гарантиране на влоговете, решиха още народните представители. С цел по-ефективна защита на вложителите парламентът препоръчва на БНБ да сключи договор с международно юридическо лице за проследяване на акционерите и администраторите на КТБ и свързаните с тях лица.
 
Със 151 гласа "за" и 7 въздържали се отпадна точката от проекта за решение, според която до 6 ноември Народното събрание трябваше да приеме изменения в Закона за кредитните институции, които да задължат БНБ да предложи действия за оздравяване на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина. Резерви срещу този текст изразиха "БСП лява България" и Реформаторският блок. В хода на дискусията от ГЕРБ преосмислиха позицията си и се обявиха за оттегляне на тази точка от решението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване