10/31/14 21:11
(http://www.klassa.bg/)

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с президента на Австрия Хайнц Фишер

 Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 31 октомври 2014 г. с президента на Австрия д-р Хайнц Фишер. Австрийският държавен глава е на официално посещение в България по покана на президента Росен Плевнелиев.
 
Контактите между България и Австрия на парламентарно ниво са много активни и съдържателни, което допринася за отличното равнище на двустранните приятелски отношения, бе потвърдено по време на разговора.
 
Сред водещите теми, които обсъдиха председателят на Народното събрание и австрийският гост, бяха търговско-икономическото партньорство, културният обмен между двете страни, взаимодействието между България и Австрия в рамките на Европейския съюз.
 
Председателят на Народното събрание информира госта за първите стъпки, които предприема новоучреденото 43-то Народно събрание, както и за усилията на политическите сили за сформиране на стабилно управление, което да бъде гарант за успешно развитие в интерес на обществото.
 
Цецка Цачева потвърди, че в най-скоро време в българския парламент ще бъде сформирана Групи за приятелство с Федералното събрание на Република Австрия.


parliament.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване