10/31/14 05:57
(http://www.klassa.bg/)

Признаха ФСБ за световни майстори на музиката

Легендарният статус на ФСБ надскача пределите на България ­ Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев получиха званието „Световни майстори на музиката” от азиатската неправителствена организация за международна култура World Masters Committee. „За мен това е признание за изключителния талант на Румен, Косьо и Иван в Южна Корея, чиято поп и рок музика в момента е на върхова позиция. Именно от ФСБ

 

младите изпълнители могат да се научат на добър вкус

 

и висок професионализъм”, коментира за „Монитор” българският посланик в Република Корея Петър Андонов. World Masters Committee е създала глобална мрежа за разширяване на световния културен обмен с различни институции, правителствени агенции и чужди посолства. Предишни носители на званието от България са композитора Стефан Драгостинов и гайдарят Костадин Атанасов.

 

„Знаехме, че сме номинирани, но не и че сме спечелили”, развълнува се от добрата вест Лечев. „Ще трябва да идем до Сеул да си приберем първо дипломите, а после да мислим за концерт там. Този жест е доказателство за това, че когато човек знае какво иска и работи усилено, рано или късно нещата му се получават.” С Константин Цеков майсторът на тънката струна ще се събере на 10 ноември за концерта на фондацията в „Арена Армеец”. Сред гостите са още Валди Тотев и Жоро Марков от „Щурците”. „В знаково тяхно парче на видеостена ще се появи и Пеци Гюзелев.

 

Ще покажем признателност към един страшно голям музикант, който вече не е сред нас, но с който съм изкарал прекрасни мигове в „Стари муцуни”, сподели китаристът.

 НАДЕЖДА ПОПОВА

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване