10/31/14 06:06
(http://www.klassa.bg/)

„Путинска пролет” чака Унгария и Румъния

 Руският президент Владимир Путин иска да създаде напрежение в Унгария и Румъния с цел да дестабилизира ЕС, съобщиха румънски медии, като се позоваха на британския Център за евроазиатско стратегическо разузнаване. Планът му е подобен на революциите в арабските страни, пише в. „Адевърул”, а в. „Гъндул” допълва, че първата цел на готвената от Путин „руска пролет” е Унгария.

 

Като се възползва от разногласията между правителството в Будапеща и европейските представители, Русия ще приложи от 2015 г. т.нар. „руска пролет”, за да отслаби единството на ЕС в източната част на Европа, смятали британските анализатори.

 

Неотдавна председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер предупреди, че неговата страна би могла да преразгледа статута си на членка на ЕС, ако официални лица от Брюксел „диктуват” посоката, в която трябва да върви Будапеща.

 

Междувременно румънският президент Траян Бъсеску заяви, че след изборите в Молдова, ще направи прощална визита в съседната страна и ще подаде молба за молдовско гражданство. „Това е един символичен жест”, каза Бъсеску.

 

В началото на годината Бъсеску заяви, че Молдова е румънска земя и обединението на двете държави трябва да стане трети национален проект след влизането на Румъния в НАТО и ЕС.


monitor.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване