10/31/14 06:18
(http://www.klassa.bg/)

Хор "Турецкий" предизвика фурор в НДК

 Световноизвестният руски ансамбъл "Хорът на Турецкий" предизвика истински фурор в зала 1 на НДК, предаде репортер на БГНЕС.

Ансамбълът, съставен от 10 страхотни музиканти представи уникалното си шоу за първи път у нас. Интересът към тях беше толкова голям, че се наложи на организаторите от "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн актс" да пуснат и билети за правостоящи. Отдавна залата не е била толкова препълнена, тя буквално се пукаше по шефовете. Когато десетимата изпълнители излязоха на сцената бяха посрещнати не просто с бурни, а по-скоро с взривяващи аплодисменти.

Откриващата песен беше "Wonderful life". След края и музикантите не спестиха симпатиите си към българската публика и я поздравиха с "Добър вечер София" на български. Програмата продължи с различни оперети, сред които "Аида" на Верди. След перфектното изпълнение на Михаил Кузнецов на "Травиата" отново на Верди, обаче публиката не сдържа ръкоплясканията си до края. Не отстъпваха и руските народни песни, които сигурно единственият в света танцуващ хор изпя акапелно.

Една от магиите на "Турецкий" се състои в, това че неусетно прехвърлят слушателите си от един стил в друг, в един момент слушаш бавна и нежна руска песен, прекъсната изведнъж от "див" рок, след това пак те връщат на руска вълна. Чарът им е и в, това че танцовите умения по нищо не отстъпват на певческите им такива, а границата между двете е много тънка. Публиката стана свидетел дори и на сиртаки след, чиито край от сцената се чу-"Мисля, че София е готова да танцува вместо нас", а публиката само това и чакаше. По традиция към края на концертите си изпълнителите канят смелчаги от публиката да потанцуват с тях. И днес те не изневериха на обичая си и "дръпнаха" хора от публиката при тях. След десетимата ентусиасти последваха още 60-70 души, които се надпреварваха кой пръв да стигне до сцената и да танцува с любимците си. Ефектът накрая беше такъв, че сцената отесня за самите изпълнители. Последва чувствено изпълнение на "Lady in red" на Chris DeBurgh. След него "Турецкий" и публиката си казаха "Да" завинаги след като музикантите заявиха "София мьи любим вас".

Програмата, с която уникалните музиканти се представиха беше именувана "Мъжки поглед към любовта". Е, България усети любовта…истинската любов, но не само тази между мъжа и жената, а тази семейната, любовта към приятеля, любовта към музикалния инструмент, любовта към родината и към Бог.

Диригент на най-известното в света руско музикално супер шоу, е талантливият маестро Михаил Турецкий. Програмите на "Хор Турецкий" са във всички музикални стилове и жанрове. В ансамбъла "Хор Турецкий" пеят Михаил Кузнецов – тенор алтино, Олег Бляхорчук – лиричен тенор, Константин Кабо – баритонен тенор, Борис Горячев – лиричен баритон, Алекс Александров – драматичен баритон, Игор Зверев – бас кантанто, Вячеслав Фреш – контра тенор, Евгений Кульмис – бас профундо, Евгений Тулинов – драматичен тенор, и Михаил Турецкий – лиричен тенор. а в репертоара й са над 50 000 песни от различни жанрове – от опера и оперета до поп и рок.

Със сигурност българската публика няма да забрави в скоро време изпълненията на "Хор Турецкий", но сме сигурни, че и те няма да забравят нас.
БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване