11/01/14 13:10
(http://pik.bg)

Само в ПИК! ГЕРБ поставя ултиматум! Ако реформаторите не дадат предложения за структура на кабинета, отиваме на избори

Само в ПИК! ГЕРБ поставя ултиматум! Ако реформаторите не дадат предложения за структура на кабинета, отиваме на избори

Дали ще има кабинет, или ще отиваме на избори - това ще стане ясно в понеделник. ГЕРБ постави ултиматум на реформаторите да дадат своите предложения за структура на кабинета най-късно в първия ден от слредващата седмица. 

Реформаторите обаче нямат идея какви предложения ще направят, призна пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски. Меглена Кунева продължава да мълчи. Горещият картоф е в ръцете на Радан Кънев. 

ГЕРБ е съгласен да предложи на Реформаторския блок министерските постове в евентуално бъдещо коалиционно правителство. Разпределението обяче няма да е 50 на 50 , а според спечелените мандати в парламента.

АБВ и Патриотичният фронт може да получат управленски места в средния ешелон на ново заместник-министри, за да осигуряват парламентарното мнозинство на бъдещия кабинет, каза наш източник от партийните срещи. Това обаче щяло да става само след предложение на ресорния министър, за да няма обвинения в спекулации и задкулисни игри. 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване