11/01/14 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Три водещи IT компании стъпват в Пловдив

 Три нови IT компании позиционират бизнеса си в Пловдив. До януари фирмите 60 К, Scale Focus и Unify ще стъпят в града на тепетата, разкривайки нови работни места. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев по време на форума „Аутсорсинг дестинация България”. Той увери компаниите, че могат да разчитат на 100% на местната администрация, както и че в Пловдив ще намерят високообразовани и квалифицирани служители.

 

„Несъмнено IT и изнасянето на бизнес процеси (BPO индустрията) е с най-голям растеж в българската икономика през последните години. Прогнозите за следващите няколко години затвърждават тази тенденция. Аутсорсинг индустрията може да продължи да расте с това темпо, ако използва целия потенциал на страната, научен и човешки”, каза Тотев. По думите му столицата вече се е утвърдила като водещ град и най-атрактивно място в привличането на инвестиции в тези отрасли, но Пловдив и останалите големи градове дават възможности на компаниите да диверсифицират разходи и риск.

 

Градът на тепетата има всички предпоставки аутсорсинг бизнесът да расте бързо. Пловдив има потенциал за разкриване на още 5000 работни места в следващите 3 години. В града има 40 000 студенти в 7 висши учебни заведения, а университетите са изключително активни в работата с бизнеса. Всички компании, които навлязоха в последните години, са в активни отношения с университетите.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване