11/02/14 18:29
(http://pik.bg)

Куриоз! 909 лева сметка за ток на асансьор шашна блок

Куриоз! 909 лева сметка за ток на асансьор шашна блок

Фрапираща сметка за ток от 909 лева за асансьор шашна жилищен блок в Монтана. Сумата е 30 пъти по-голяма от тази, която обикновено получават жителите на кооперацията всеки месец, предаде Нова телевизия.

Всеки ден Никола от блок 33 качва дървата за отопление до апартамента си с асансьор. Съоръжението не е спирало работа вече 30 години. Сметката за ток от 909 лева се появила, след като служители на енергото при проверка по сигнал открили редица нередности на електромера на асансьора. Няколко месеца по-късно етажната собственост получава и голямата сметка за ток. Живеещите в блока са категорични, че кражба на ток няма и те няма да заплатят тези пари. Хората се съмняват в установените нарушения, защото никой от блока не е присъствал по време на проверката. Като свидетели в протокола са посочени две лица от Федерацията на потребителите. От енергото обаче обясниха, че според правилата при установяване на нарушение не е задължително да има представител на етажната собственост, а начислената сума от 909 лева отново е според разпоредбите на закона.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване