11/02/14 12:02
(http://pik.bg)

Трима българи са арестувани в Кипър за мокра поръчка

Трима българи са арестувани в Кипър за мокра поръчка

Трима българи бяха арестувани от полицията в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство. Със съдебно решение те са задържани за 4 дни, в зависимост от хода на разследването се обсъжда тяхното депортиране, съобщи БНР.

Полицията в кипърския град Пафос предотврати изпълнението на мокра поръчка в последния момент, като арестува българите на възраст 22, 26 и 35 години.

По данни на Интерпол те са членове на престъпна организация, занимаваща се с незаконна дейност, и са попадали многократно в полезрението на полицейските органи в България за разпространение на наркотици, кражба и нападение.

Кипърската полиция смята, че тримата са били на острова за участие в престъпна дейност. Българите са пристигнали в Кипър в четвъртък и са отседнали във вила в село Пея, близо до град Пафос. Местен жител е подал сигнал в полицията за съмнителни лица, които живеят в къщата без знанието на собственика.

Смъртният договор, чието изпълнение полицията успя да предотврати, включва тримата българи и двама британци. При последвалата проверка във вилния имот полицията е идентифицирала двама британци, живеещи в Кипър, които са имали икономически спорове. Според единия от тях конкурентът му е наел тримата българи, за да го убият.

Тримата заподозрени бяха изправени пред окръжния съд в град Пафос, който в събота нареди задържането им за 4 дни. Според полицията и тримата отричат всякакво участие в случая и твърдят, че са на острова на почивка. Срещу всичките пет лица е повдигнато обвинение за заговор за извършване на предумишлено убийство.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване