11/03/14 11:37
(http://e-vestnik.bg/)

Кой крие Велизар Енчев?

Велизар Енчев. Снимка: лична страница

Бел. ред. - Коментарът на Божидарл Чеков е от Фейсбук, по повод новината, че журналистът Велизар Енчев, който е депутат от Патриотичния фронт, няма да води повече предаването си по телевизия СКАТ, зад което се предполага несъгласието му с неговата парламентарна група подкрепата за правителство на Борисов и за избора на Цецка Цачева.

Свалянето на журналист от екрана на една телевизия е събитие, особено когато той е гледан редовно от стотици хиляди зрители. Велизар Енчев със сигурност ще ни липсва. Въпреки това неговото “сваляне” от екран е логично. Може би в България няма закон, който разделя работата на журналиста от тази на депутата, но упражняването на двете в едно и също време е несъвместимо по принцип. Въпросът е друг.

В продължение на години, Велизар Енчев разобличава миналото и настоящето на Бойко Борисов и неговото обкръжение. Създаването на СИБанк, Цветелина Бориславова, нелегалното производство на цигари, Мишо-Бирата и др. Благодарение на смелоста на Велизар Енчев, телевизия СКАТ и НФСБ спечелиха сериозен авторитет.
Анкетите, които журналиста водеше, поддържаха надеждата на зрителите, че промяната е възможна и благодарение на хора като Енчев, България също може да стане един ден “правова държава”.

Без да носи цялата заслуга, популярноста на Велизар Енчев е един от безспорните ракето-носители на парламентарната представителност на Патриотичния фронт. Още при гласуването за председател на Народното събрание, новоизбраният депутат Велизар Енчев гласува против Цецка Цачева. С това си поведение, журналиста станал депутат показа на своите зрители и приятели, че присъствието му в Парламента е продължение на личната му ангажираност за истината и морала в политиката.

Но след въпросното гласуване Енчев изчезна, въпреки че интересът към него е голям. На представителите на Патриотичния фронт са предоставени всекидневно различни медийни трибуни. На Велизар Енчев - НЕ! Свалянето му от СКАТ е логично, но слепотата и глухотата на бившите му колеги, от всички останали телевизии едва ли са случайни.

Неговите съпартийци също дължат обяснение на привържениците на журналиста и гражданина Велизар Енчев. Защо не му се дава думата?

Публикувана на 11/03/14 11:37 http://e-vestnik.bg/21597/koy-krie-velizar-enchev/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване