11/03/14 23:40
(http://pik.bg)

Психиатър: Самозапалването създава опасност от подражателство

Психиатър: Самозапалването създава опасност от подражателство

Трагедията със самозапалването на фотографката създава опасност от склонност да се възпроизвежда по подражателен тип. Такъв тип самоубийства, понякога пораждат, ще повторя, самоубийства по логиката на копираното самоубийство. Това е много опасно, особено ако се създаде впечатление, че мотивите за този акт са благородни, защото ще бъдат идеологизирани, романтизирани, разположени в контекста на нашите общи социални и политически неудачи, ще бъдат изтълкувани като реплика на отделни провали на политическия елит, на всички нас, на неумението ни да строим живота си и така нататък. Това заяви психиатърът  Д-р Николай Михайлов, информира БНР.

Михайлов отказа да прави оценка на този акт като политически и добави, че няма основания за това. Той се случва в контекста на политически събития, пред Президентството. Как ще бъде квалифициран мотивът за този акт е професионален въпрос, той е свързан с експертна ретроспектива на изживяването. Това трябва да бъде оставено на специалистите, да не бъде поемано като сюжет в политическите ни дебати по един безотговорен начин, нямаме достатъчно основание да правим това, категоричен е психиатърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване