11/03/14 22:36
(http://e-vestnik.bg/)

Стари муцуни от СДС регистрират партия, взимат името на друга нова партия

Стефан Иванов. Снимка: сайт на новата партия Движение за демократично действие

По повод новината за регистрация на нова политическа формация с добре познати муцуни, тези дни заскърца скелето на паянтовата конструкция “Българска политическа система”.  Д3 или Движение за демократично действие, това е последното, поредно мъртвородено.

Една група малобройна, но нарастваща с всеки ден от хора, които отказаха да дадат гласа и достойнството си на система която прецаква систематично и с лукавство гласоподавателите си, започнаха да се обединяват в социалните мрежи. Млади, предимно с деца и професии. Владеят чужди езици и познават начина на живот в старите демокрации. Тези хора бяха намислили да учредят партия, защото сметнаха за безпринципно и малодушно да пишат кисели постинги на стените си и да се тешат един друг с филипики по адрес на немощта от върховете. Решиха да поемат отговорност. Партията им щеше да се казва 3Д. Движение за директна демокрация.  Пишеха за това и говореха във форумите. Бяха пред регистрация. Платформата им впечатляваща – революционна в истинския смисъл на думата. Програма за спасение. Готови бяха на важни и решителни промени. Не само на хартия и не в духа на предизборното празнословие. Решени да влязат в политиката за да стане ясно, че материалът, ако е лош, то това важи безусловно за партократичната върхушка. Кой би могъл да си помисли нещо светло по адрес на Ментата, Бисеров, Доган, Пеевски, Константинов, Бойко Борисов, Станишев?

У нас има умни и отговорни хора на които решиха да разкажат за модела на Финландия, на Норвегия, на Исландия, за минималния осигурителен праг и директната демокрация. Имаха план не просто да кажат как това е възможно да се превърне в действителност, ами и да настояват до край за провеждането на намеренията си. Давайки си кураж един на друг, те си позволиха да се усъмнят, че безпрекословното нагаждачество и подчинение на европейските директиви е най доброто за държавата ни. Осмелиха са да говорят за неадекватността на представителтие ни в европейските структури и за продажническата им игра.
Дали не е по-добре да последваме примера на малки страни, готови да поемат бъдещето в ръцете си, или да се смирим с ролята си на коридор през който ще префучават пълните със стоки камиони на европейските данъкоплатци и на натовските сухопътни части?

Светли, подготвени и порядъчни хора бяха решили да регистрират въпросното 3Д - Движение за директна демокрация.

Но не щеш ли - съвпадение!

Малко преди регистрацията, е регистрирана партия с подобно име - ПП „Движение демократично действие - Д3″. Иди, че обяснявай на хората кой кой е.
Не щеш ли, новорегистрираната партия е представлявана от един отколешен абонат за властта, от тихите, весели тарикати, които се навъртат около софрата, от която може да падне нещо.
Какъв нон сенс, каква изумителна наглост! Извикало ги за живот желанието им да олицетворят исканията на мълчаливия протест - твърдят тарикатите.
Докато нещо все още не е заприличало на конкуренция и все още само ти мирише на заплаха, да го оваляш в мазнината и мръсотията, пък ходи после обяснявай кой какви чисти помисли е имал в началото и кой баща, кой майката на изрода.
Съсипваш нещо в зародиш. Както постъпва дебело дете, с което всички отказват да си играят на плажа, и отмъщението му е да стъпче замъците на момчетиите, докато  плуват навътре.


Кой е лидерът-спасител

на погнусените от политическата класа негласуващи, регистрирал така пъргаво новата партия?
Да сложиш за лидер на партия, претендираща да е нормалната половина на българския народ, човек-олицетворение на партокрацията в най-чист вид, е като да повериш отглеждането на детето си на педофил.

„Партията на мълчаливото мнозинство“ е оглавена от Стефан Иванов, ...

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване