11/05/14 16:45
(http://pik.bg)

Беновска пред ПИК: Президентът Плевнелиев да знае, че връчването на мандата на Борисов не беше домашното му соаре, а национално събитие!

Беновска пред ПИК: Президентът Плевнелиев да знае, че връчването на мандата на Борисов не беше домашното му соаре, а национално събитие!

"Обръщам се към президента Пленвелиев със сърдечна молба за хигиена към журналистите и уважение към нацията". Това заяви пред ПИК журналистката Илиана Беновска, след като държавният глава връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на лидера на ГЕРБ.

"За пореден път днес когато връчи мандата за съставяне на правителство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Плевнелиев беше си решил да си устрои спектакъл в своя чест. Ще поясня: Отново нямаше микрофон за журналистите и отново президентът планираше да даде само свое изявление без право на въпроси към него и май нямаше намерение дори да даде думата на Борисов", заяви Беновска.

И продължи: "Чест му прави на Борисов, че уважи журналистите и отговори пространно на всички въпроси".

"Моля президента Плевнелиев да осъзнае, че връчването на мандата за съставяне на кабинет е събитие от национална важност и то няма как да мине без въпросите от медиите. Хората трябва да бъдат информирани не само за неговата - макар и президентска - гледна точка, а трябва всички медии да изпълнят дълга си и да зададат дори и неудобните въпроси", допълни тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване