11/05/14 20:30
(http://pik.bg)

Разследват митничари за купени дипломи

Разследват митничари за купени дипломи

Прокуратурата в Свищов разследва двама митничари за купени дипломи от Стопанската академия в града. Те имали документи за завършено висше образование.
Държавното обвинение се задейства по сигнал на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов, след като през януари 2013 г. той обяви, че има подозрения 16 митничари от Свиленград да са се сдобили с фалшиви дипломи от различни вузове у нас. Две от дипломите били издадени от Свищов, съобщава „Борба”.

От сигнала на митничар N 1 се самосезира Върховна прокуратура и прати депеши на районните прокуратури в страната.

Според двете въпросни дипломи двамата разследвани митничари са завършили специалност "Финанси" в Свищов. Все още обаче се изяснява дали въпросните дипломи са изфабрикувани в нелегална печатница, или са документи с невярно съдържание.

От Стопанската академия са предоставили на разследващите органи всички документи, които са били поискани за справки. За никого у нас не е тайна, че ментета се фабрикуват от името на всички ВУЗ-ове в страната и дори можеш да си ги поръчаш по интернет. Дали в този случай обаче става въпрос точно за такъв пазар, прокуратурата засега не казва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване