11/05/14 13:45
(http://pik.bg)

Скандалният Христо Иванов: Има проблем с престъпленията от расистки характер

Скандалният Христо Иванов: Има проблем с престъпленията от расистки характер

Наблюдава се засилване на престъпленията от расистки характер. Това заяви от парламентарната трибуна правосъдният министър Христо Иванов, по време на днешния блиц контрол. Той отговори на въпрос от страна на Радан Кънев от Реформаторския блок.

"Напоследък се забелязва тенденция на увеличаване на престъпленията срещу хората с различен цвят на кожата, етническа принадлежност и различна сексуална ориентация. Тези престъпления се извършват от малки групички хулигани, които често тероризират и български граждани. Искам да знам дали МВР и ДАНС имат изготвени програми и план за действие срещу тези престъпления", попита Кънев.

"МВР работи и с колегата Йордан Бакалов сме обсъждали тези въпроси. Трябва да призная, че България няма дългосрочна политика по тези проблеми. С годините у нас се подценяват престъпленията с расистки мотив.Тези престъпления се разглеждат като битови. Колегите от ДАНС извършват мониторинг на тези престъпления, което е стъпка в правилната насока", отговори министър Иванов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване