11/06/14 22:55
(http://pik.bg)

Валентин Терзийски: Столичният общински съвет взе много рационално действие да продаде вземанията си към КТБ

Валентин Терзийски: Столичният общински съвет взе много рационално действие да продаде вземанията си към КТБ

Столичният общински съвет взе решение „Топлофикация София” да продаде вземанията си към КТБ и това е много рационално действие. Това каза за "Фокус" Валентин Терзийски, заместник-председател на Камарата на енергетиците в България.

„Въпросът е да успеят да стигнат до прилагане му. Това е вариант, стига да се намерят клиенти, с които да се направи тази замяна. Това е един нормален способ, които се използва във финансовите среди и икономическия живот на която и да е икономика. Тук е въпросът доколко това ще бъде реализирано от гледна точка на потенциален интерес от страна на икономически субекти, които имат задължения по кредити от КТБ”, обясни Терзийски.

Според него, Националната електрическа компания и свързаните по веригата дружества трябва да седнат и да оформят общо становище за изход от ситуацията. „Законодателни инициативи, за да се разреши този проблем, трябва да бъдат сътворени най-бързо и да бъдат представени на вниманието на компетентните органи за решаването му, тъй като нито един участник по веригата в електропроизводството не може да реши сам за себе си дефицита, който е създаден”, допълни Терзийски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване