11/06/14 22:29
(http://www.klassa.bg/)

До края на месеца ремонтират пътя за Банско

 „Авариралият участък от пътя до Банско ще бъде ремонтиран до края на месеца”. Това каза вчера вицепремиерът Екатерина Захариева по време на парламентарния контрол.

 

Тя напомни, че в сряда с решение на правителството са били осигурени средства за обезопасяването на пропадналия път в размер на 950 хил. лева като допълнителни разходи по бюджета на регионалното министерство. Разходите се предвижда да бъдат осигурени за сметка на преструктурирането на разходите от централния бюджет.

 

Пропадането на пътя Симитли-Разлог до село Градево започна преди няколко седмици и бе предизвикано от активизирало се свлачище. Укрепването му започна в началото на ноември. Докато траят ремонтите, движението продължава да се осъществява в едното платно и да се регулира от светофарна уредба.

 

Строителните работи се извършват от фирмата “Агромах”, която има грижата и за зимното поддържане на пътя II-19 през прохода Предела.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване