11/06/14 22:37
(http://www.klassa.bg/)

Маскирани потрошиха Лондон

 Хиляди маскирани протестиращи предизвикаха истински хаос в британската столица Лондон, съобщиха медиите на Острова. Те се събрали пред Уестминстърското абатство в Нощта на огньовете, за да се включат в протеста, организиран от интернет активистите „Анонимните”.

 

Демонстрацията прераснала в истински бунт. Маскираните демонстранти, някои от които на по 14 години, ритали и влачили огражденията, докато крещели „Едно решение, една революция”, а техни другари  хвърляли пиратки и фойерверки по полицаите.

 

Маршът на милионите маски е завършил вчера в 6,30 ч. сутринта местно време. Над 20 души са арестувани.

 

Протестиращите обявили в свой манифест, че са против масовото наблюдение, финансовите икономии и нарушаването на човешките права. Те изгорили демонстративно и сметките си за ток.

 

Нощта на огньовете, или Нощта на Гай Фокс, се празнува от 5 ноември 1605 г. Тогава заговорникът Гай Фокс е арестуван, докато подготвя взривяването на Камарата на лордовете, докато крал Джеймс Първи е вътре. В чест на краля на тази дата хората палели големи огньове по лондонските улици. Лицето на Гай Фокс пък е използвано за модел на маските на „Анонимните”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване