11/06/14 21:10
(http://pik.bg)

Оправдаха кмет, нарекъл адвокатка "лабава"

Оправдаха кмет, нарекъл адвокатка "лабава"

Селски кмет беше оправдан по дело за обида на адвокатка, нанесена в присъствието на клиентите й, показа проверка в Районния съд в Сливен. Юристката поискала 3 хил. лева от кмета на сливенското с. Младово Николай Жечев за това, че я нарекъл "лабава /хлабава - б.р./, проста, некадърна". Заявил й, че "нищо не разбира" и щяла да вземе парите на клиентите си напразно, след което я изгонил от канцеларията си. Предявеният иск бил за това, че с думите и действията си местният управник унизил честта и достойнството й.

Разпрата станала на 10 юни т.г. в кметството на Младово, съобщава "Труд".

"При мен дойдоха едни хора от Стара Загора по повод наследствени земи. Бяха заедно с адвокатката. Били родственици на жена, родена през 1880 г. и починала през 1958 г. Искаха удостоверение за наследници, което аз отказах да издам, защото нямаме никакви данни. Аз нямам право да наруша закона" - обясни кметът Жечев.

Между него и юристката се завързал спор. "Тя ми каза, че щяла да ми задава въпроси, аз трябвало да й отговарям. Обясних още, че всички срокове са изтекли, че не съм кадастър и накрая я помолих да напусне, защото ме чакаха други хора и имах работа" - заяви кметът. Николай Жечев допълни, че за 15-ина години като кмет на селото е издал над 1500 удостоверения за наследници.

"Не издадох удостоверението, което тя поиска не защото не искам, а защото нямам основания. Да лъжа ли!?" - мотивира реакцията си още той. Районният съд в Сливен го оправдал по обвинението за обида и отхвърлил предявения иск като неоснователен и недоказан.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Сливен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване