11/06/14 19:10
(http://pik.bg)

Шефът на КФН: Горанов ще бъде в пъти по-добър финансов министър от Дянков

Шефът на КФН: Горанов ще бъде в пъти по-добър финансов министър от Дянков

Решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ е суверенно решение с всичките му последици. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев.

По думите му българското законодателство трябва да променено така, че да позволява гъвкавост в решаването на подобни ситуации. Трябва да приемем европейските регулации, заяви Мавродиев. Ние нямаме никакви правомощия в областта на банковия надзор, тази функция е изцяло в ръцете на БНБ. Няма как да си вменяват отговорности в случаи, като този с КТБ. Попитан дали очаква да бъде номиниран за управител на БНБ, той каза, че по темата не бива да има спекулации, тъй като само правителството и парламентът могат да решат това. По думите му Симеон Дянков е бил слаб министър на финансите.

Мавродиев заяви, че номинираният за финансов министър в новото правителство Владислав Горанов ще бъде "в пъти по-добър министър на финансите". Този кабинет със сигурност има потенциал да изкара цял мандат, заяви шефът на КФН. Той заяви, че в новото правителство има много силни фигури. Държавата се нуждае от спокойствие. Трябва да се даде шанс на кабинета да работи нормално, каза още Стоян Мавродиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване