11/07/14 13:10
(http://pik.bg)

Жозеф Дол поздрави Бойко за премиерския пост въпреки подкрепата от Патриотичния фронт

Жозеф Дол поздрави Бойко за премиерския пост въпреки подкрепата от Патриотичния фронт

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол приветства формирането в България на новото правителство, оглавявано от Бойко Борисов (ГЕРБ/ЕНП), което беше утвърдено днес с 136 гласа „за“ и 97 „против“ от Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Искам да поздравя горещо Бойко Борисов за утвърждаването му за нов министър - председател на България и за формирането на правителствена коалиция с участието на ГЕРБ и Реформаторския блок, в който между другото, са интегрирани членките на ЕНП – СДС и ДСБ. На изборите, проведени през октомври, българските граждани възложиха на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов задачата за справяне с важните предизвикателства, пред които е изправена България, най-вече с икономическата криза.

Днес българският парламент потвърди този мандат и Борисов поема огромната отговорност да е начело на това коалиционно правителство на малцинството в много важен момент за България. Той може да разчита на ЕНП и нашата пълна политическа подкрепа, за да се справи с тези предизвикателства.

Убеден съм също, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще обединят усилията си за едно проевропейско правителство, което ще придвижи необходимите реформи за устойчиво развитие на България. Очаквам с нетърпение да продължим да работим с Бойко Борисов и лично да го поздравя по време на следващата ни Среща на върха на ЕНП на 18 декември в Брюксел."

Любопитното е, че Дол не споменава нищо за зависимостта на кабинета от Патриотичния фронт. Припомняме, че миналата седмица той дойде в България и заяви, че е против сътрудничеството на ГЕРБ с националистите.

Борисов първоначално се отказа да прави коалиция с ПФ. Впоследствие обаче той се сдружи с фронта, за да сформира нужното мнозинство без ДПС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване