11/07/14 18:19
(http://pik.bg)

Скандалният Христо Иванов: Основен приоритет остава Стратегията за съдебна реформа

Скандалният Христо Иванов: Основен приоритет остава Стратегията за съдебна реформа

Основният приоритет в работата на министъра на правосъдието Христо Иванов е работата по Стратегията за съдебна реформа. Тя трябва да бъде превърната в окончателна политическа цел, заяви той пред журналисти. Иванов заяви, че започва новия си мандат с умерен оптимизъм, иначе не би останал. В сектора "Правосъдие" имаме шанс за крачка напред.

Шанс, какъвто, откакто аз работя в тази сфера, не съм виждал, заяви Христо Иванов. Той допълни, че това не означава, че ще стане всичко и ще стане веднага, но има възможности, които трябва да се използват максимално. Дискусията с ВСС и магистратите по стратегията остава водеща тема в програмата му през следващите няколко месеца.

На въпрос за международната експертиза на прокуратурата, Иванов заяви, че тя е неизбежна в някаква форма. Той отбеляза, че друг приоритет за екипа му ще е детското правосъдие, във връзка с което вече се работи по поредица от законопроекти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване