11/07/14 21:05
(http://pik.bg)

Ужас на пътя! Ученици на косъм от смъртта, след като ТИР изсипа 8 кубика дърва в движение!

Ужас на пътя! Ученици на косъм от смъртта, след като ТИР изсипа 8 кубика дърва в движение!

Близо 20 деца на възраст от 7 до 10 години се разминаха на косъм от смъртта, след като огромен тир изсипа дърва при разминаване с ученически автобус. Товарът се разместил след опит на шофьора на влечака да заобиколи огромна дупка на пътя. Инцидентът станал преди седмица на разбитото като лунен пейзаж трасе в свищовското село Вардим, алармира кметицата Сенка Добрева, цитирана от "24 часа".

В деня на инцидента валял проливен дъжд. Училищен автобус връщал деца от Вардим, които учат в свищовското училище "Димитър Благоев". Изведнъж срещу 20-местното возило изскочил огромен ТИР, който пътувал в посока Свищов. Машината била натоварена с дърва за огрев.

Докато двете превозни средства се разминавали, при една от маневрите край зейналите кратери, ТИР-ът се наклонил. Тежестта на товара му се разбалансирала и камионът започнал да се олюлява. 8 кубика от превозваните дърва се сгромолясали върху платното и банкета. Истинско чудо е, че стотиците тежки цепеници не са премазали автобуса и малките пътници в него, категорични са местните.

В опита на шофьора на учениците да избегне произшествието, последвал и втори проблем - скъсала се кормилната щанга. Само професионализма и хладнокръвието на водача му помогнали да успее да спре, а децата да се разминат само с уплаха.

Заради критичната ситуация по разбития път търновският губернатор проф. Георги Камарашев поставил ултиматум на пътната агенция да изкърпят трасето преди зимата.
Пътят в село Вардим се прочу, след като кметицата Добрева получи куриозен отговор на многобройните си жалби, че от пътното са запълнили дупките, без там да е хвърлена и лопата асфалт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване