11/08/14 12:03
(http://pik.bg)

Проф. Вихрен Бузов: "Ислямска държава" е бизнес

Проф. Вихрен Бузов: "Ислямска държава" е бизнес

В ''Ислямска държава'' може да има няколко духовници, които се опитват чрез радикален ислям да приобщят повече хора, но фактически става дума за икономически интереси и формиране на групировка на чисто разбойнически принцип с пари и оръжия. Това е бизнес, пример, за което е увеличаващият се брой на чужденците в ''Ислямска държава''. Това специалистът при кризи в сигурността професор Вихрен Бузов, цитиран от "Фокус". Според него самите думи ''ислямска държава'' в някакъв смисъл съдържат противоречие, защото ислямът не поощрява ограбването на нефтени и газови находища, не поощрява нападенията и екзекуциите, включително на единоверци.

''Тук става дума за чиста проба разбойническа организация, която се измъкна от контрола на нейните създатели. Когато говорим за тях, трябва да посочим най-близките държави, които отдавна имат съществен принос за дестабилизацията на този регион. Това са Кувейт и Саудитска Арабия. Разбира се, и американската политика, която е погрешна в района на Близкия изток и включително и Израел. Това са страните, които носят персонална отговорност за появата на ''Ислямска държава'', коментира специалистът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване