11/09/14 22:21
(http://pik.bg)

Невероятно! Незрящ автомонтьор поправя коли в Перник

Невероятно! Незрящ автомонтьор поправя коли в Перник

Една история, която е колкото тъжна, толкова и позитивна. Свикнали сме да виждаме хората с увреждания на ръба на оцеляването. Човекът, за когото ще ви разкажем е незрящ. Въпреки това Михаил Михайлов от Перник се справя успешно в една професия, която изисква точност и прецизност, информира "Нова телевизия".

Неговият свят се ограничава до бледи чернобели светлосенки. Нито за миг обаче Мишо не се колебае къде в малкия гараж е оставил клещите или отвертката.

„С пипане, всичко става при мен с пипане”, обяснява автомеханикът Михаил Михайлов.

В склада с инструменти виждаме и уреди, опасни дори за хората с перфектно зрение. Електрожена, с който Мишо е заварявал оградата на съседа, и флекса за рязане на метал.

„С флекса съм се закачал... по пръстите. Порязвал съм се, не мога да кажа, че не съм”, казва Михаил.

Животът на Михаил Михайлов изглежда по този начин повече от 3 десетилетия. Причината - лекарска грешка.

„Имах тумор в главата, а те ме лекуваха за синуит. Една операция, втора и ми прекъснаха зрителен нерв”, разказва Михаил.

Липсата на зрение майсторът компенсира с изострен слух. Способен е да направи диагностика на един автомобил само по шума на двигателя.

„Има хора и с недоверие подхождат, когато разберат, че не виждам. Приятелите обаче си ме знаят. Най-вече с тях работя”, обяснява скромно той.

От уста на уста, за слепия автомеханик чуват и извън Перник.

„Вече започнаха и от София да идват”, хвали се Михаил.Така, към своята скромна пенсия от 200 лева, Михаил добавя по някой друг лев отгоре. И напук на очакванията се чувства доволен от живота. Мечтата му е да намери работодател, който да повярва в неговите способности.

„Ако някой работодател изяви желание да ме назначи, готов съм да ме изпита”, казва Михаил.

И това не е просто молба за поdаяние, а вяра, че добротата в България не е в криза.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване